Ir al contenido principal

LA MATERNITAT

Recupero el blog després de  dos anys i m'adono de la quantitat de coses que han canviat des de llavors. La maternitat m'ha embolcallat de tal manera que m'ha fet canviar la perspectiva de moltes coses. La maternitat ha suposat, en el meu cas, un creixement no només personal sinó també espiritual.

A nivell personal, suposa un aprenentatge continu. D'una banda com jugues el rol que ara tens com a mare davant de totes les situacions que van succeint: relacions familiars que canvien, amistats amb qui de cop no connectes (però de ben segur que recuperarem quan sigui el moment), la tornada a la feina i la readaptació familiar que això suposa, la relació de parella que deixa de ser parella per passar a ser família, etc.
Però per poder canviar, s'ha de ser capaç de prendre decisions. Tenir la capacitat de decidir és el que provoca canvis importants a la vida i si la decisió es prèn des de dins, des d'un mateix, els canvis sempre acaben essent positius.

El Reiki sempre m'ha ajudat a entendre els canvis com una successió natural d'esdeveniments que suposen una milllora o un pas evolutiu. 
Així, a nivell espiritual, la maternitat suposa entendre't com un ésser capaç de crear, de guiar i de generar forts impactes positius (i també negatius) en el fill/a. Suposa prendre consciència de la responsabilitat adquirida i prendre consciència de la societat en la qual vivim i la societat en la qual ens agradaria que els nostres fills visquin.



Vivim en l'era del gran debat sobre maternitat (teta vs biberó, sòlids vs triturats, moviment lliure, criança respectuosa, etc.). Per mi, la maternitat implica una connexió importantíssima amb un mateix i una connexió animal, natural, íntima i estretíssima amb el nadó. La connexió amb tu mateix facilita la connexió amb l'altre. I això em porta a entendre que no hi ha debat que valgui si un és capaç de guiar-se pel que surt de dins. Els nens/es d'aquesta generació estan molt més desperts, són molt més conscients i venen a continuar un camí que nosaltres hem iniciat: el despertar de la consciència individual i col·lectiu. Un camí on han de prevaldre valors com la cooperació, la solidaritat, l'empatia, la integració o la igualtat per poder seguir evolucionant col·lectivament. Són persones flexibles mentalment, creatives i amb més facilitat per als canvis però necessitaran una guia fins que siguin autònoms. I aquí és on la maternitat i paternitat juguen un paper clau. Som guies / acompanyants d'un procés de creixement i desenvolupament personal i espiritual. Si ho fem des del respecte i l'amor, contribuirem a l'evolució social.



Comentarios

DESTACATS

LA INTERPRETACIÓ DELS SOMNIS

La interpretació de somnis és i ha estat des de fa molts anys objecte d'interès per a molts. Ja l'any 1900 Sigmund Freud va escriure el llibre sobre somnis més venut de tot el món titulat La Interpretació dels Somnis. Aquesta obra va obrir camí a un llarg estudi sobre els somnis que continua avui en dia. Entre els estudiosos cal destacar la figura de Carl Gustav Jung que va desenvolupar la teoria de l'inconscient col·lectiu o Kleitman, que va identificar la fase REM.  Tot i que hi ha divergència d'opinions sobre el per què dels somnis i la necessitat d'interpretar-los, el que no podem obviar és que tots els éssers vius de sang calenta, quan dormim, somiem. Dormim com a necessitat vital ja que és la forma que té el nostre cos de recuperar-se de tot l'esforç realitzat durant el dia. Però quan dormim, no només regenerem l'organisme sinó que també ens regenerem a nivell energètic, regenerant l'ànima i l'intel·lecte. Algunes teories afirmen que aques

LA PEDRA LLUNA

La pedra lluna és un mineral molt utilitzat en joieria per la seva bellesa però també és un mineral utilitzat molt sovint en cristaloteràpia per la seva gran efectivitat terapèutica. La cristaloteràpia o gemoteràpia és un mètode de sanació natural que utilitza pedres precioses, semiprecioses i cristalls en la seva forma natural amb la finalitat de reestablir l'equilibri energètic del pacient. Ja que cada mineral té un camp energètic, també té la capacitat de fer contacte amb qualsevol forma de vida. És per això, que influeix en l'aspecte mental, físic, emocional i espiritual de la persona que rep el tractament.  La pedra lluna és un mineral que m'atrau especialment per la seva capacitat d'equilibrar les emocions. És una pedra que està connectada directament a la lluna i també amb la nostra intuïció. Ajuda a alliberar-nos dels nostres propis fantasmes i ajuda a calmar reaccions desmesurades davant de certes situacions. La seva vinculació amb la lluna ens recorda

ELS PÈNDOLS

Els pèndols són utilitzats com a eina per endevinar o trobar respostes a preguntes específiques des de l'antic Egipte, on ja s'utilitzaven les branques de certs arbres per trobar aigua i altres objectes. Aprendre a endevinar amb el pèndol és relativament fàcil i tothom en pot adquirir un per al seu ús personal. No obstant, l'ús del pèndol no es redueix a endevinar o respondre ja que alguns mestres i professionals del Reiki també l'utilitzen com a eina per detectar bloquejos físics o emocionals.  Però, si vols aprendre a utilitzar un pèndol per a obtenir respostes, què has de fer? En primer lloc, fer-te amb el teu pèndol. El pots comprar directament a una botiga o bé el pots fabricar tu. No té cap importància el material del qual està fet, el que és molt important és que el pèndol t'agradi i l'hagis escollit tu, en cas d'haver-lo comprat. Hi ha qui diu que els pèndols que estan fets de mineral tenen altres qualitats. No està comprovat, la verit