Ir al contenido principal

LA NUMEROLOGIA

La numerologia és una disciplina que estudia el signficat ocult dels números. No es tracta d'un oracle en sí però si que, sovint, és vista com una manera d'endevinar. En realitat, el que es fa és analitzar cada lletra de l'alfabet i assignar-li una equivalència numèrica. D'aquí neix la possibilitat d'investigar qualsevol nom i desxifrar quines són les seves propietats i característiques. Però no només es treballa amb el nom, sobretot es treballa amb dates, la més important és la data de naixement.

Es tracta d'una eina més de creixement i coneixement personal ja que ens permet entendre que res és casual. El pare de la numerologia a Occident és Pitàgores. No només era un matemàtic, filòsof i polític sinó que també va ser un viatger incansable, iniciat en diversos temples del coneixement. Un mestre i personatge universal, que no va deixar res escrit i que sotmetia als seus deixebles a la més completa disciplina mental, espiritual i física.


Els numeròlegs creuen que el nom conté la mateixa essència de l'ésser humà, la seva forma de ser i les qualitats i característiques que conformaran la seva identitat futura. Per tant, el nom que ens identifica no és fruit de l'atzar. Això significa que, si s'utilitzen diminutius o sobrenoms per identificar-nos, aquests tampoc són per atzar ja que alteren el nom original. El que no queda alterat i en el que em centraré a continuació és la data de naixement. Com ja he dit, és la data més important amb la qual es treballa pel fet que és inalterable durant tota la nostra existència. 

Per què és la data més important? La reducció matemàtica de la data de naixement s'anomena el número de lliçó de vida. Es considera el do còsmic que se'ns ha concedit, molt abans de néixer, per complir amb la nostra missió existencial. Conèixer el seu significat ens ajudarà a descobrir les eines que tenim o que necessitem per dur a terme el nostre objectiu o la nostra missió.

Com funciona? 
Es tracta de reduir matemàticament la data de naixement a un sol número. En la numerologia, els numeros van del 0 al 11, ja que es consideren els números mestres. En altres dates i per altres anàlisis, el 10 es pot tenir en compte com un número més. No obstant, en el número de lliçó de vida també es redueix (10= 1+0). Per tant, en aquest cas, deixant de banda el 10,  reduirem a un únic número tots els resultats finals superiors a 11.

Per exemple:

Data de naixement: 25 de setembre (Mes 9) de 1965.
Reducció:
25 (Dia): 2+5= 7
9 (Mes)= 9
1965 (Any)= 1+9+6+5= 21; 2+1= 3
Síntesi:
7 (Dia) + 9 (Mes) + 3 (Any)= 19; 1+9= 10; 1+0= 1

Quin és el significat de cada número de lliçó de vida?

Realització i impuls. Concedeix confiança i recolza a l'hora d'adquirir posicions rellevants. Els seus posseïdors hauran d'aprendre a desenvolupar una capacitat exectuiva, a sobrepassar límits imposats tant per la seva educació com per les circumstàncies de l'entorn i a utilitzar l'originalitat, la creativitat i la independència com el millor mitjà per superar els obstacles. La vibració del número 1 no permet cometre errors amb impunitat. Els seus recursos són les idees, l'estudi i la innovació. Moltes persones marcades natalment pel número 1 poden tenir un destí un pèl solitari, ja que normalment no estaran disposats a realitzar concessions a canvi de companyia, mostrant-se molt segurs dels seus principis sense necessitat de recolzament a l'hora d'actuar. Afectivament, han d'aprendre a no confondre l'amistat amb l'amor, no ser extremadament exclusivistes i potenciar la generositat.


Associació i pau. Atorga als seus portadors la conciliació i l'harmonia a l'hora de compartir. Han d'aprendre a valorar les alternatives, a desenvolupar la persuasió, a prendre decisions, a no interferir excessivament en la vida dels altres i a desenvolupar la capacitat d'anàlisi per a superar els conflictes emocionals interns. Han de recórrer a la paciència, la serenitat i la concòrdia, treballant en grup i per una causa comú. Poden ser excessivament tímids, mancats de valentia i perseverança. La por a cometre errors pot fer que perdin l'eficàcia i la credibilitat. Afectivament, aquest és el número de la parella i compartir amor pot facilitar-los que surti el millor de la seva personalitat ja que per gaudir de les seves realitzacions necessiten compartir-les. 

 Autoexpressió i alegria. Dota als seus posseïdors d'extroversió, d'alegria i de capacitat de superació de tot tipus de problemes amb serenitat i esforç. Són molt versàtils i comunicatius, però han d'estar molt atents per no malgastar les oportunitats com a conseqüència de la dispersió i la falta de constància. Troben gratificació en les coses més petites però també han de desenvolupar els seus talents per trobar la llibertat i ho fan a través de la professió. Els atrauen les experiències noves i persegueixen un estil molt personal de vida. Un excés de crítica i pessimisme poden fer trontollar les seves relacions afectives. Solen fugir del compromís amorós però un cop s'hi troben, solen ser gelosos i molt fidels.

 Organització i ordre. Han d'aprendre a no deixar res a l'atzar i a conscienciar-se que l'estabilitat, la seguretat i l'ordre que regni a la seva vida dependrà, exclusivament, de la seva força i coratge a l'hora d'aconseguir els seus objectius. Solen ser persones estalviadores i discretes, pacients, constants i dignes de confiança. Però una dedicació exclusiva als seus propis interessos pot portar-los a un aïllament social. Emocionalment, solen establir relacions llargues. Prefereixen viure en parella estable i, si aquesta es trenca, no triguen en trobar-ne una altra.


 Llibertat i evolució. Han d'aprendre a adquirir el control i domini sobre sí mateixos, ja que el destí els presentarà més d'un camí a seguir i els exigirà una potent energia vital, molta sinceritat i la obligatorietat d'utilitzar de manera correcta la llibertat per la qual tant lluiten. Amb freqüència, solen ser persones interessades per l'estudi, però fallen en aquells temes que no són del seu interès. Durant la seva existència solen produir, alternativament, períodes de calma seguits d'altres de major tempesta, per la qual cosa s'han d'acostumar a viure els problemes amb molta sang freda. Afectivament, el 5 és un número donat a la sexualitat i la sensualitat, però necessiten incentius constants ja que s'avorreixen fàcilment. L'èxit de la relació sol depndre més de la parella que no dels posseïdors del número 5.

 Servei i responsabilitat. Han d'aprendre a assumir les seves responsabilitats, tant les derivades de l'àmbit social com del familiar. Han d'utilitzar com un mitjà d'aprenentatge i progrés totes les dificultats que els presenti la vida. Solen responsabilitzar-se de càrregues alienes i la seva missió serà intentar pal·liar les injustícies, infundir valor i treballar a favor de l'equitat. Valors com la comprensió, l'amor, la generositat, la intel·ligència, la serenitat i l'equitat són innates en els seus portadors. Afectivament, són idealistes i solen estar molt marcats per les experiències adquirides en l'adolescència. Acostumen a carregar amb obligacions que els lliguen a la seva família natal i en la seva vida de parella hi sol haver un excés d'emotivitat.

Espiritualitat i especialització. Les persones portadores del 7 estan obligades a utilitzar i desenvolupar la seva ment, a elevar la seva espiritualitat i a deixar en un segon pla tot allò material. El número 7 els atorga una gran intuïció, profunditat de pensament, intel·ligència, bona memòria i capacitat analítica, no solen acceptar cap dogma o teroria sinó es pot relacionar amb fets. Són persones solitàries que quan agafen confiança solen tenir una excessiva verborrea. En les seves relacions professionals han de tenir present que l'existència pot posar contactes laborals molt interessants en el camí. La música, la tecnologia i les arts en general són afins a aquest número.


 Justícia i capacitat executiva. Han d'aprendre a desenvolupar el seu do organitzatiu i executiu a través de l'eficiència. Solen ser individus marcats perls ràpids progressos i els retrocessos sobtats. La seva missió serà la de corregir els errors sobre la marxa, sense desanimar-se i intentar sempre assolir objectius de cotes ambicioses i elevades. Tot i que el número és exitós, aquest èxit sol arribar lentament, per tant la persona ha d'aprendre a no deixar-se portar pel desencant i manifestar-se de manera ètica i honesta. Afectivament, han d'aprendre a ser més comunicatius ja que tenen sentiments molt profunds que no acostumen a demostrar. 


 Saviesa i enteniment. Han d'aprendre a desevolupar la imaginació, la sensibilitat, la tolerància i la generositat davant les necessitats del pròxim i atorgar la seva ajuda, comprensió i amor sense esperar res a canvi. És molt probable que a la seva vida es donin situacions de renúncia i abandonament, per tant, han de desenvolupar la capacitat de resistència. Del seu exemple i la seva capacitat per encaixar aquestes situacions dependrà la seva evolució. Sentimentalment, són persones que necessiten canalitzar el seu esperit de justícia a través de la seva parella. Aquesta l'escolliran de forma lliure, sense escoltar ni acceptar consells aliens. 


 Inspiració i esforç. Els qui el posseeixen han de prendre cosnciència de que, facin el que facin, el pròxim sempre esperarà millora resultats que els obtinguts. Han d'aprendre a guiar la seva intel·ligència superior mtijançant la intuïció i encarrilant el seu idealisme cap a canals o fins més pràctics. És probable que es vegin immersos en moltes responsabilitats i deures d'àmbit col·lectiu. Sembla que estan cridats a posar les seves habilitats al servei de la comunitat. Solen pertànyer a famílies poc donades a la religió i l'espiritualitat. Tot i això, hauran de desenvolupar el seu propi sistema de creences. No solen ser persones amb dependències emocionals. Posseeixen una idea de famíla poc possessiva i necessiten donar i rebre amor, però sempre des de la llibertat i la confiança. 


* Nota personal: Aquesta entrada pretén donar a conèixer, a grans, trets què és la numerologia i acostar a tothom a l'anàlisi de la seva data de naixement. Per aprofundir en el tema i analitzar altres dates importants o noms i cognoms, acudeix a un numeròleg o consulta la bibliografia.

Bibliografia:
Roig, O. (2002). Numerología y adivinación. RBA. Madrid.

Comentarios

DESTACATS

LA INTERPRETACIÓ DELS SOMNIS

La interpretació de somnis és i ha estat des de fa molts anys objecte d'interès per a molts. Ja l'any 1900 Sigmund Freud va escriure el llibre sobre somnis més venut de tot el món titulat La Interpretació dels Somnis. Aquesta obra va obrir camí a un llarg estudi sobre els somnis que continua avui en dia. Entre els estudiosos cal destacar la figura de Carl Gustav Jung que va desenvolupar la teoria de l'inconscient col·lectiu o Kleitman, que va identificar la fase REM.  Tot i que hi ha divergència d'opinions sobre el per què dels somnis i la necessitat d'interpretar-los, el que no podem obviar és que tots els éssers vius de sang calenta, quan dormim, somiem. Dormim com a necessitat vital ja que és la forma que té el nostre cos de recuperar-se de tot l'esforç realitzat durant el dia. Però quan dormim, no només regenerem l'organisme sinó que també ens regenerem a nivell energètic, regenerant l'ànima i l'intel·lecte. Algunes teories afirmen que aques

LA PEDRA LLUNA

La pedra lluna és un mineral molt utilitzat en joieria per la seva bellesa però també és un mineral utilitzat molt sovint en cristaloteràpia per la seva gran efectivitat terapèutica. La cristaloteràpia o gemoteràpia és un mètode de sanació natural que utilitza pedres precioses, semiprecioses i cristalls en la seva forma natural amb la finalitat de reestablir l'equilibri energètic del pacient. Ja que cada mineral té un camp energètic, també té la capacitat de fer contacte amb qualsevol forma de vida. És per això, que influeix en l'aspecte mental, físic, emocional i espiritual de la persona que rep el tractament.  La pedra lluna és un mineral que m'atrau especialment per la seva capacitat d'equilibrar les emocions. És una pedra que està connectada directament a la lluna i també amb la nostra intuïció. Ajuda a alliberar-nos dels nostres propis fantasmes i ajuda a calmar reaccions desmesurades davant de certes situacions. La seva vinculació amb la lluna ens recorda

ELS PÈNDOLS

Els pèndols són utilitzats com a eina per endevinar o trobar respostes a preguntes específiques des de l'antic Egipte, on ja s'utilitzaven les branques de certs arbres per trobar aigua i altres objectes. Aprendre a endevinar amb el pèndol és relativament fàcil i tothom en pot adquirir un per al seu ús personal. No obstant, l'ús del pèndol no es redueix a endevinar o respondre ja que alguns mestres i professionals del Reiki també l'utilitzen com a eina per detectar bloquejos físics o emocionals.  Però, si vols aprendre a utilitzar un pèndol per a obtenir respostes, què has de fer? En primer lloc, fer-te amb el teu pèndol. El pots comprar directament a una botiga o bé el pots fabricar tu. No té cap importància el material del qual està fet, el que és molt important és que el pèndol t'agradi i l'hagis escollit tu, en cas d'haver-lo comprat. Hi ha qui diu que els pèndols que estan fets de mineral tenen altres qualitats. No està comprovat, la verit