La paraula Karma és una paraula sànscrita que està totalment estesa a Occident i que, sovint, utilitzem quan ens volem referir al destí. Però realment significa destí?
Per tal de conèixer el signficat autèntic de la paraula Karma hem de tenir present la filosofia oriental. El Karma és la creença central de la religió budista i hinduista i fins i tot, entre aquestes dues religions hi ha diferències a l'hora de concebre el Karma. No obstant, amb el que sí estan d'acord, és en que Karma significa "acció" i es defineix com les accions intencionades del nostre cos, paraula i ment. És a dir, el que fem, el que diem i el que pensem.
Per poder entendre correctament la paraula Karma, hem de recordar que la filosofia oriental es basa en l'existència cíclica dels éssers, en la reencarnació. Per tant, el renaixement que tinguem després d'abandonar el nostre cos físic depèn de les nostres accions prèvies. Per tant, intervé el principi de causa i efecte: el Karma i el seu resultat.
Podríem dir que el Karma és una llei que busca l'equilibri de les coses. Aquesta llei estableix que les nostres accions físiques, verbals i mentals són causes i les nostres experiències són els seus efectes. Per tant, hi ha Karmes negatius i hi ha Karmes positius, tot depèn de si l'acció duta a terme ha estat positiva o negativa.
Des d'aquest punt de vista, les coses, les situacions o les experiències deixen de ser justes o injustes. Si nosaltres, en la nostra ment sembrem accions positives, pensaments positius i parlem correctament, cultivarem conseqüències positives. Del contrari, renaixerem en aquest món impur i tindrem problemes o ens trobarem en situacions complicades. Tot i això, des de que es sembra l'acció fins que la seva conseqüència es fa palesa, poden passar més d'una vida.
Des d'aquest punt de vista i entenent la paraula Karma com el que és, una acció, podem entendre per què cada persona posseeix una disposició mental, una aparença física i unes experiències úniques. Tot això són els efectes de les innumerables accions que cadascú ha realitzat en el passat. Cadascú posseeix el seu propi Karma individual en funció de les seves accions passades.
Sabent això, què podem fer? Actuar, pensar i parlar correctament. Cal concebre el Karma de manera positiva i entendre que hem vingut al món a aprendre, per la qual cosa totes les experiències i situacions negatives que ens trobem ens han de servir per millorar i evolucionar com a persones ja que, no ho oblidem, són efectes de les nostres accions passades. De la mateixa manera que no tot és negatiu i si obrem, pensem i parlem correctament, serem recompensats. Potser ara s'entén més bé la famosa frase: "Som el que pensem".
Què passa si no aprenem el que el Karma ens ensenya?
Passa que la situació o l'experiència es repetirà, potser d'una altra manera però tornarà. No obstant, se'ns ha atorgat la possibilitat de decidir quin camí escollir, com actuar. És a dir, si no ho aprenem a la primera, tindrem més oportunitats per a fer-ho, tot i que, segurament, la situació o l'experiència cada vegada serà més intensa.
Quina relació té el Karma i el Reiki?
És molt senzill. El Reiki contribueix a que el pacient o la persona que rep la sessió evolucioni i creixi, contacta amb el Jo Superior de la persona per tal que ella mateixa s'adoni de què és el que l'ha portat a la situació o experiència en la que es troba actualment i per què. L'energia del Reiki, com hem dit en altres ocasions, s'ofereix al Jo Superior del pacient, i aquest l'utilitzarà pel que més es necessiti. Per tant, si el pacient es troba en una situació de malaltia que podria tractar-se de qüestió de Karma, el terapeuta no influirà a alliberar la malaltia abans d'hora sinó que canalitzant l'energia del Reiki ajudarà a que el pacient assoleixi la lliçó que ha d'aprendre. S'accelera el procés en el seu benefici.
Comentarios
Publicar un comentario